Upute za hodočasnike

Hodočasnike koji dolaze organizirano molimo da se najave barem nekoliko dana ranije, po mogućnosti tjedan dana ranije. Dovoljno je popuniti obrazac koji ćete naći na stranici i proslijediti ga e-mailom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kontakt telefon je 053-778-610. Iako se „sekretarica“ često javi na engleskom, slobodno ostavite svoj broj pa ćemo vas nazvati.

Važno nam je znati da li će slaviti u svetištu svetu misu ili će samo razgledati svetište i povijesno-vjerske znamenitosti koje ga okružuju.

U koliko žele slaviti svetu misu bilo bi dobro da se uklopi u redovite termine kad već imamo svetu misu za župljane. Može biti i zasebno misa za hodočasnike, posebice ako s grupom dolazi svećenik. Postoji i mogućnost da barem jedan ili dva svećenika budu na raspolaganju za ispovijed, samo to unaprijed trebamo znati.

Sveta misa radnim danom je preko ljeta u 19 sati, a po zimi u 17 sati.

Nedjeljna sveta misa je uvijek u 10 sati kroz cijelu godinu.

Kako većina grupa organizirano dolazi subotom, hodočasnička misa je u 11 sati.

Svetište je otvoreno sve dane u godini.

Razgledavanje se obično sastoji od tumačenja crkve, krenuvši od kipa bl. Ivana Pavla II., potom u crkvu - unutrašnjost, zatim na temelje crkve sv. Nikole, Vukovarski križ i spomen kamenje, na donjoj terasi tumačenje Krbavske bitke i polja sa znamenitostima, odlazak u kriptu gdje se prikazuje isječak dokumentarnog filma LIKA – Od doseljenja Hrvata do Crkve hrvatskih mučenika (traje 12 minuta), prezentacija o Udbini i Crkvi, odlazak u Muzej, te ako dozvoljava lijepo vrijeme i hodočasnici žele poći, ide se do temelja katedrale sv. Jakova. Cjeloviti program tumačenja i razgledavanja potraje i preko sat i pol. Za sada je to sve što možemo ponuditi.

O, mučenici hrvatski

O, mučenici hrvatski

O, Kralju mučenika svih, što krunom slave kruniš njih,
Ti sve što zemlju prezreše, u rajske dižeš krajeve.

O, mučenici hrvatski, uslišite nam molitve,
Vi zvijezde svijetle na nebu, dovedite nas Isusu.

Dobrostivo nas pogledaj, i molitvu nam uslišaj,
Mi pobjednike slavimo, proštenje grijeha prosimo.

U njima Ti pobjeđuješ, svjedoke svoje miluješ,
Pobijedi naše pakosti, o djelitelju milosti.

Povijesni pregled

Pronađite nas na