Slobodno vrijeme darovale drugima

Skupina od petnaestak mladih volonterki iz Zagreba, Sinja, okolice Zadra, pa čak i iz Španjolske i Argentine, boravila je od 17. do 23. srpnja  na području župe Udbina.

Volonterke, uglavnom starije srednjoškolke i studentice bile su smještene u Osnovnoj školi kralja Tomislava u Udbini, a u suradnji s Crvenim križem svakodnevno su tih vrućih ljetnih dana obilazile ljude u potrebi - osamljene, siromašne i nezbrinute na području Udbine, družile se s njima, čistile i pomagale im u kućanskim poslovima. Također su posjećivale starije osobe smještene u staračkom domu u Udbini družile se s njima, hranile teško bolesne i sudjelovale u čišćenju doma.

Dio volonterskih aktivnosti obuhvaćao je i rad s tridesetak djece iz udbinske osnovne škole koji se odvijao kroz različite sadržaje prikladne i zanimljive tome uzrastu: igru, pjesmu, ples i glumu. Djevojke su tako osnovnoškolcima uljepšale i osmislile ljetne školske praznike, a cilj radionica bio je između ostalog pripremiti priredbu koja se održala u petak 22.srpnja u 16.30 sati u staračkom domu. 

Osim volontiranja, jednotjedni program uključivao je i svakodnevno sudjelovanje na euharistijskim slavljima u dnevnoj kapeli Crkve hrvatskih mučenika kao i razmatranja i molitvu krunice koja su sudionice projekta imale sa svojim duhovnikom, svećenikom prelature «Opus Dei» u Hrvatskoj, vlč. Jorgeom Ramosom.

„Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način omogućili da naš rad na Udbini bude djelotvoran. Bilo nam je predivno kao i svake godine i nadamo se ponovnom susretu dogodine“, poruka je vrijednih volonterki.

 

O, mučenici hrvatski

O, mučenici hrvatski

O, Kralju mučenika svih, što krunom slave kruniš njih,
Ti sve što zemlju prezreše, u rajske dižeš krajeve.

O, mučenici hrvatski, uslišite nam molitve,
Vi zvijezde svijetle na nebu, dovedite nas Isusu.

Dobrostivo nas pogledaj, i molitvu nam uslišaj,
Mi pobjednike slavimo, proštenje grijeha prosimo.

U njima Ti pobjeđuješ, svjedoke svoje miluješ,
Pobijedi naše pakosti, o djelitelju milosti.

Povijesni pregled

Pronađite nas na